Dobrodošli na naši prenovljeni spletni strani!

 • 0

Splošni pogoji poslovanja

V podjetju AJATUTAJA verjamemo v korektno in pošteno poslovanje, zato se trudimo spoštovati dogovorjenih rokov dostave, cene in drugih pogojev poslovanja. V primeru kakršnihkoli težav, zamud ali motenj, pa Vas bomo pravočasno kontaktirali in poskusili tako ugoditi vsem vašim željam.

Prodaja in dostava blaga je načeloma možna samo na ozemlju Republike Slovenije, Italije in Hrvaške. Po dogovoru lahko blago dostavimo tudi v tujino.

Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine AJATUTAJA so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikom (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e- poslovanje.

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine in pričnejo veljati s trenutkom, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

SPLOŠNE INFORMACIJE – OSNOVNI PODATKI O PODJETJU

AJATUTAJA, Samanta Dujc s.p. –  Beblerjeva ulica 7, 6000 KOPER – SLOVENIJA
Davčni zavezanec; Davčna številka: SI95553924

Matična št: 1953419000
Podjetje je vpisano v registrski organ AJPES pod številko 316-04-V01-014850

TRR odprt pri Banki Intesa Sanpaolo d.d.
IBAN SI56 1010 0003 8103 050
BIC: BAKOSI2X

Kontaktni naslovi za hitro in učinkovito komunikacijo:
Telefon: +386 5 6281820
Mobilna številka: +386 70 356580
E-mail: info@ajatutaja.com

Delovni čas trgovine Ajatutaja Koper: od ponedeljka do petka, od 9. do 17. ure.
Delovni čas spletne trgovine na naslovu www.ajatutaja.com  : non-stop

Podjetje AJATUTAJA (v nadaljevanju: prodajalec), Beblerjeva ulica 7, 6000 KOPER posluje v obliki trgovine na drobno in v obliki spletne trgovine.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza. Vse cene so izražene v EUR (Evrih),
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta. Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omejimo ali ustavimo poslovanje spletne trgovine.

Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s strani spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo v zvezi z izdelki kupljenimi v spletni trgovini.

S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

CENE IN AŽURNOST PODATKOV

Vse cene izdelkov v spletni otroški trgovini vsebujejo 22% DDV. Cene so označene v evrih (EUR).Cene na spletnih straneh otroške trgovine Ajatutaja.com veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do dne objave novega cenika. Cene veljajo samo za nakup preko spletne otroške trgovine www.ajatutaja.com. Cena ne vključuje dostave.

Zavezanci za DDV so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko in kontaktno osebo.

Ponudnik – otroška trgovina ajatutaja.com skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja minimalna možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic narčila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne otroške trgovine ajatutaja.com, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega, video, slikovnega ali zvočnega materiala. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta.

NAROČANJE

Kupec lahko odda svoje naročilo:

 1. po e-pošti (narocila@ajatutaja.com)
 2. preko telefona (+386 5 6281820) ali mobitela (070 356580)
 3. preko spletne trgovine (www.ajatutaja.com)

 

1) Naročanje preko e-pošte narocila@ajatutaja.com

Naročila preko e-pošte morajo nujno vsebovati ime in priimek naslovnika/plačnika, ulico, poštno številko in kraj; kontaktno telefonsko številko in e-naslov; Ime artikla in ostale potrebne specifikacije kot so barva, velikost itd.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite v najkasneje 6 urah po oddaji naročila po elektronski pošti narocila@ajatutaja.com

2) Naročanje preko telefona (+386 5 6281820) ali mobitela (070 356580) je možno od ponedeljka do petka (med 9.00 in 17.00 uro)

Naročila preko telefona morajo nujno vsebovati ime in priimek naslovnika/plačnika, ulico, poštno številko in kraj; kontaktno telefonsko številko in e-naslov; Ime artikla in ostale potrebne specifikacije kot so barva, velikost itd.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana v roku 24 ur (v kolikor je blago na zalogi pri prodajalcu). V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite v čimkrajšem možnem času preko telefona ali pa e-maila narocila@ajatutaja.com

3) Naročanje v spletni trgovini www.ajatutaja.com:

Naročanje preko spletne otroške trgovine je možno 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah.

Za nakupovanje preko spleta, mora obiskovalec spletne strani najprej opraviti registracijski postopek v spletni trgovini AJATUTAJA, s katero pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Kupec izbere artikel, ki ga želi kupiti in izbere njegove lastnosti (velikost, barvo, količino itd…). S klikom na gumb »dodaj v košarico« doda artikel v košarico in prikaže se mu sporočilo o uspešno dodanem izdelku v košarico. Kupcu se ponudijo tri možnosti. Nadaljuj nakupovanje, preglej košarico ali zaključi nakup. Pri izbiri zaključi nakup pride kupec na stran za zaključek nakupa. Izpolni vsa obvezna vnosna polja in izbere način plačila. Če se odloči za takojšnje plačilo ali plačilo po povzetju, kupec izpolni, izbere ali označi še ostale potrebne podatke in s klikom na gumb »oddaj naročilo« odda naročilo. Kupec preko elektronske pošte prejme potrdilo o uspešno oddanem naročilu. Naročilo ima status »Na čakanju«.

Prodajalec takoj oziroma najkasneje v roku 72 ur pregleda kupčevo oddano naročilo.  Po pregledu naročila prodajalec le-tega potrdi in kupcu pošlje potrdilo. Na vaš e-mail (e-poštni naslov) boste prejeli obvestilo o vašem nakupu, ki je obenem tudi potrdilo, da smo vaše naročilo prejeli.

V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je bil med obdelavo naročila razprodan oz. je pri dobavitelju nedobavljiv. V primeru kakršnih koli sprememb, nepravilnosti ali nedobavljivosti blaga, vas bomo takoj obvestili in z vami poskušali najti ustrezno rešitev. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni.

Ko bo vaše naročilo izvedeno in odposlano, vas bomo po e-pošti obvestili.

Če je kupec izbral plačilo po povzetju ali plačilo z eno od kartic ali prek Paypala, se naročeno blago zapakira in preko dostavne službe pošlje kupcu. V paket se priloži račun. Kupec prejme obvestilo o  odpremi blaga in zaključku nakupa. Naročilo dobi status »Nakup zaključen«.

Če je kupec izbral plačilo po predračunu se naročeno blago zapakira in da v dostavo v roku 48 ur od prejemu sredstev na TRR prodajalca. V paketu se priloži račun. Kupec prejme obvestilo o zaključku nakupa. Naročilo dobi status »Nakup zaključen«.

KUPOPRODAJNA POGODBA

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme strankino naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila, kjer si lahko ogleda tudi podrobnosti naročila. V primeru nedobavljivosti naročenega blaga, prodajalec kupca obvesti v najkrajšem možnem času preko elektronskega sporočila oziroma preko telefona.

Prodajalec uporabniku, ki kupi izdelek iz otroške spletne trgovine ajatutaja.com, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški in pojasnilom o pravici do odstopa od nakupa z vrnitvijo kupljenega izdelka, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku Trgovca in je uporabniku (kupcu) dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

ZAVRNITEV NAROČILA

Spletna otroška trgovina ajatutaja.com si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, se mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave nakaže najkasneje naslednji delovni dan.

100% VAREN NAKUP, PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca.

Za izdelke, ki so objavljeni na spletni strani www.ajatutaja.com, je praviloma rok dobave označen. V kolikor dobavni rok ni označen, bo stranka po oddanem naročilu prejela informaciji o dobavljivosti naročenega izdelka. Pridružujemo si pravico do odstopa od izvedbe naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji.

Za nakup se ni potrebno registrirati!

Pri spletnem nakupu si artiklov pred nakupom ne morete fizično ogledati, zato vam v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov omogočamo možnost vračila blaga – odstop od pogodbe. Kot potrošnik imate pravico, da v 15-ih dneh od prevzema blaga sporočite na naš e-naslov info@ajatutaja.com  ali po telefonu 05/6281820, da odstopate od pogodbe/nakupa, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema. Izdelek nam morate vrniti najkasneje v 30 dneh od sporočila o odstopu na naslov AJATUTAJA, Beblerjeva ulica 7, 6000 KOPER.

Izdelek in njegova embalaža (če jo ta ima) morata biti nepoškodovana, brez vidnih znakov uporabe, z nepoškodovanimi etiketami in morebitnimi spremnimi dokumenti (npr. navodila za uporabo, certifikati, garancijski listi, ipd.), v nespremenjeni količini in priloženim ter izpolnjenim obrazcem za vračilo blaga. Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga (poštnina). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo! Takoj po prejemu in pregledu vrnjenega blaga oz. najkasneje v roku 14 dni, vam bomo povrnili vrednost vrnjenega blaga na vaš bančni račun, ki ste ga zapisali na obrazcu za vrnitev blaga.

Če ste morda artikel že začeli uporabljati, odstop od pogodbe žal več ni možen.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da si artikel lahko ogledate, pomerite in če vam ne ustreza, ali da so bila vaša pričakovanja napačna, odstopite od nakupa. Ker želimo, da je ta postopek kar se da kratek in brez zapletov vas prosimo, da ste po nakupu na daljavo pozorni na to da:

 1.  Previdno odpirate embalažo in jo obdržite v nespremenjenem stanju, dokler ne boste v celoti prepričani, da vam artikel ustreza,
 2. Vsa oblačila, še posebej perilo in kopalke pomerjate čez druga oblačila in ne na golo kožo,
 3. Pri pomerjanju oblačil lahko pride do poškodb, predvsem takrat kadar velikost odstopa za dve ali več številk
 4. Nepazljivo odstranjevanje etiket lahko povzroči poškodbe na izdelku,
 5. Artikli na katerih so vidne sledi uporabe, nošenja, raztegnjena tkanina, izvlečene niti, pokvarjena zadrga, madeži, umazanija in neprijeten vonj, dlake, pranje in podobno niso več primerni za odstop od pogodbe, ker so higiensko oporečni oz. neuporabni za vrnitev v prodajo

Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 070/356580.

Odstop od pogodbe in možnost vračila, poleg ostalih primerov, ki so izrecno našteti v Zakonu o varstvu potrošnikov, ne velja za:

• za blago, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu hitro poteče rok uporabe,
• za programsko opremo, avdio in video nosilce, če je kupec odprl varnostni pečat,
• za zapečateno blago, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je kupec po dostavi odprl pečat.
• za živilske izdelke, ki niso primerni za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov (npr. če je kupec izdelek po dostavi odprl)
• za izdelke, narejene po naročilu (personalizirani izdelki ipd.) oz. za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam
• za blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo povezano z drugimi predmeti

DOBAVA-DOSTAVA

Uporabnik lahko ob oddaji nakupnega naročila določi enega od naslednjih načinov prevzema naročila:

 • Osebno v trgovini Ajatutaja v Kopru – brez stroškov pošiljanja.
 • Preko dostavne službe GLS na željeni naslov – z vnaprej določenimi stroški pošiljanja.

Izdelke iz naše ponudbe dostavljamo na območju Slovenije, Hrvaške in Italije. V kolikor bi želeli prejeti blago v druge tuje države, naročilo oddajte preko e-maila narocila@ajatutaja.com . V tem primeru Vam bomo pred odpremo posredovali strošek dostave, ki je odvisen od države, teže in dimenzije paketa.

Vso blago, ki je na zalogi, odpošljemo kupcem v roku, ki je objavljen ob izbranem izdelku. Pri vsakem artiklu je pod opisom navedena Dobava. Dobava 3-5 dni pomeni, da izdelek prejmete v 3 ali 5 delavnih dnevih. Če blaga ob strankinem naročilu ni na zalogi, je rok dostave od 5 do 45 delovnih dni, šteto od dneva potrditve vašega naročila. O tem, vas bomo po izvedenem spletnem naročilu, tudi obvestili preko elektronske pošte ali po telefonu. V kolikor bo za vas čakalna doba nesprejemljiva, lahko naročilo prekličete delno ali v celoti.

Prikaz  dobavljivosti izdelkov v košarici je informativnega značaja in se lahko do obdelave naročila tudi spremeni!

Izdelki bodo dostavljeni preko kurirja GLS , ki večino paketov dostavijo že naslednji delovni dan po obvestilu o odpremi – česar pa vam ne moremo 100% zagotoviti (pogodbeno se GLS zavezuje dostaviti blago v 3 delovnih dnevih). Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vašem najbližjem paketomatu, oziroma se za termin in kraj dostave dogovorite s kurirjem – dostavljalcem kar po telefonu.

Naročene izdelke lahko prevzamete tudi osebno v naši poslovalnici AJATUTAJA Koper, Beblerjeva ulica 7, KOPER po predhodni potrditvi s strani trgovine AJATUTAJA, da je naročilo sprejeto in blago pripravljeno na prevzem. V tem primeru se stroški transporta in obdelave ne zaračunajo.

V primeru izrednih dimenzij in velike teže tovora, ter drugih morebitnih izrednih okoliščin, si pridržujemo pravico izbire ustreznega kurirja. Izbira dostavne službe je odvisna od velikosti in teže paketa, kraja dostave, izbranega načina plačila in vrednosti naročenega blaga.

V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. O tem vas bomo obvestili v čim krajšem roku, pri čemer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni. V nasprotnem primeru, bomo z vašim soglasjem naročilo preklicali in prejeli boste elektronsko pošto s preklicom naročila.

EMBALAŽA

Vsi izdelki so zapakirani v original embalažo. Izjema so le razstavni eksponati (ki so tudi dodatno znižani in ustrezno označeni), ter tekstil. V AJATUTAJA ravnamo odgovorno do okolja in recikliramo škatle, saj nam ni vseeno za prihodnost otrok!

STROŠKI DOSTAVE

Stroški transporta in obdelave spletnega naročila za naročila do skupnega zneska 84,99 EUR znašajo 3,90 EUR – ne glede na način plačila. Paket boste prejeli na dom, vrednost pošiljke skupaj s stroški pošiljanja pa boste poravnali pri  dostavljalcu (v kolikor ste izbrali opcijo plačila po povzetju).

Naročeno blago v vrednosti od 85,00 EUR dalje, vam bomo dostavili brezplačno s privzeto dostavno službo.

Stroškov dostave vam pri zamenjavi izdelkov žal ne moremo povrniti.

PLAČILO

Naročeno blago lahko kupec plača:

 1. Po povzetju v enkratnem znesku
 2. S plačilnimi karticami preko sistema PayPal
 3. S plačilnimi katicami preko sistema Strpe – tudi na obroke, v kolikor vam kartica bo to dopuščala.
 4. Po predračunu v enkratnem znesku na TRR
 5. Ob prevzemu v trgovini Ajatutaja Koper z gotovino ali kartico – tudi na obroke

V primeru plačila  po predračunu, s plačilnimi karticami, ali z gotovino prodajalec priloži pošiljki original račun z valuto takoj. Paket bo odpremljen v roku 48 ur od prejema nakazila na TRR podjetja oz. v dogovorjene roku.

V primeru plačila po povzetju, prodajalec pošiljki priloži original račun z valuto 8 dni. Ob plačilu po povzetju,  boste pošiljko prejeli po pošti proti plačilu samo po povzetju.

Dostavna službe GLS ne zaračunava dodatnih provizij ob plačilu po povzetju.

AJATUTAJA si pridržuje pravico, da zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu celotno kupnino vrnemo. Za vračilo potrebujemo kupčev ime in priimek, naslov ter TRR. Do plačila celotne kupnine so izdelki last podjetja AJATUTAJA,Samanta Dujc s.p., Beblerjeva ulica7, 6000 Koper, matična št.195349000, davčna št. SI95553924.

Prosimo vas, da nas obvestite, če niste prejeli nobenega obvestila z naše strani in so od nakupa pretekli več kot 3-je delovni dnevi.

REKLAMACIJE

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil.

Če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačne barve, količine ali pa izdelek kakor koli odstopa od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel, njegovo popravilo ali vračilo kupnine v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Prodajalec odgovarja za skrite napake izdelka, ne odgovarja pa za nastalo škodo, zaradi nepravilnega ravnanja ali vzdrževanja. Če se izdelek po pranju prekomerno skrči, pušča barvo, se obarva ali kako drugače deformira ga sprejmemo, napišemo reklamacijski zapisnik in ga pošljemo na analizo. Če strokovne osebe ugotovijo napako zaradi nepravilnega vzdrževanja (npr. pranje pri previsoki temperaturi) plača stroške analize kupec sam po veljavnem ceniku, če pa je napaka v blagu, plača stroške analize prodajalec.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno na naslov Ajatutaja, Beblerjeva ulica 7. 6000 Koper, ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost, da izdelek zamenja za enakega ali podobnega, da ga zamenja za karkoli drugega ali da mu izplačamo kupnino in mu jo nakažemo na njegov transakcijski račun v zakonsko določenem roku.

V primeru neupravičene reklamacije, kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti izdelki in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev. Izdelke lahko kupec prevzame v trgovini Ajatutaja Koper, Beblerjeva ulic 7, 6000 KOPER v roku 3 mesecev.

POSTOPEK REKLAMACIJE

Reklamacija artikla je mogoče s predložitvijo računa ali izpolnjenega garancijskega lista.

 1. Če se je na vašem izdelku pojavila napaka, za katero ni kriva vaša nepravilna uporaba oz. napaka ni posledica vašega dejanja, nam lahko pošljete zahtevek za uveljavljanje reklamacije. Zahtevek pošljite na elektronski naslov info@ajatutaja.com
 2. V elektronski pošti nam čim bolj nazorno pojasnite razlog za uveljavljanje reklamacije, da bomo čim lažje reševali vašo reklamacijo. Zraven zapišete svoje podatke (ime in priimek ter naslov)ter kontaktno številko, kamor vas bomo lahko obvestili o poteku reševanja reklamacije. Zaželjene so tudi fotografije
 3. Reklamirani izdelek je potrebno dostaviti na sedež podjetja AJATUTAJA, skupaj z računom in garancijskim listom. To lahko storite osebno ali preko dostavne službe. Prosimo vas, da izdelek zapakirate v primerno zaščitno embalažo, da bo prispel do nas nepoškodovan. Izdelku naj bo priložen račun in obrazec za vračilo blaga. Vaše podatke in opis napake izdelka vnesite na predpisani obrazec, ki vam bo poslan preko e-pošte.
 4. Ko bo izdelek z vso pripadajočo dokumentacijo prispel na naslov podjetja AJATUTAJA,  ga bo pregledala oseba, ki je zadolžena in odgovorna za reklamacije. Glede na vsebino opisane napake ter glede na ugotovitve reklamacijskega pregleda, vas bomo v čim krajšem možnem času kontaktirali in vas seznanili z nadaljnjim postopkom. Reklamacijska služba vam tekom postopka lahko ponudi popravilo izdelka, zamenjavo izdelka ali vračilo kupnine vključno s stroški pošiljanja, ki so nastali ob naročilu.

 

REKLAMACIJE IZDELKOV, POŠKODOVANIH MED PREVOZOM

Tovrstne reklamacije upoštevamo le v roku 15 dni po prevzemu pošiljke. Kasnejših reklamacij žal ne bomo mogli upoštevati. V primeru, da že ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od poštnega uslužbenca pa zahtevate sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.

STVARNA NAPAKA IN GARANCIJA TER UVELJAVLJANJE PRAVIC IZ TEGA NASLOVA

Potrošnik lahko napake na kupljenem blagu uveljavlja iz naslova garancije ali iz naslova stvarne napake, kot to predvideva Zakon o varstvu potrošnikov ( ZVPOt) .

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali garancije nima.

Tako lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega je bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se odloči lahko tudi takrat, ko ne želi uveljavljati garancijo za izdelek, za katerega je bila dana garancija.

Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca. Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda.

Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku.Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor. Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri: odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.

Napaka je stvarna:

 1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

GARANCIJA

Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija kot jo določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje (UL RS, št. 14/12). Seveda je možno, da se garancija nudi tudi prostovoljno za dodatne izdelke oziroma storitve.

V garancijskem roku lahko potrošnik od garanta zahteva: brezplačno odpravo napake, če odprava napake ni možna v skupnem roku 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov brezplačen izdelek. Prodajalec mora biti obveščen o napaki v navedenih rokih, v obvestilu mora potrošnik natančno opisati napako, prodajalec mora imeti priložnost, da stvar pregleda in oceni morebitno napako, potrošnik vam mora navesti zahtevo, kaj želi iz uveljavljanja, prodajalec mora nujno odgovoriti potrošniku v roku 8 dni – tako v primeru, če ugodite zahtevi kot tudi v primeru, če se ne strinjate z uveljavljanjem napake oziroma garancije.

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje AJATUTAJA Samanta Dujc s.p.,Beblerjeva ulica 7, 6000 Koper se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Pravilnik o varovanju osebnih podatkov

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov. Trgovina AJATUTAJA ne zbira vaših osebnih podatkov razen, kadar vi to omogočite, tj. ob naročilu izdelkov ali kadar se naročite na naše e-novice.

Uporaba in širjenje osebnih podatkov

Trgovina AJATUTAJA bo uporabila vaše osebne podatke izključno zaradi tehničnih razlogov administracije na spletni strani, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami.

Na željo kupca bo prodajalec osebne podatke uporabljal za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. Stranka mora v to privoliti in se lahko tudi kadarkoli premisli in odstopi, ter nas o tem obvesti po mailu info@ajatutaja.com.

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo. Trgovina AJATUTAJA ne bo posredovala vaših osebnih podatkov tretji stranki ali jih kakor koli tržila drugje, razen če posredovanja podatkov tretji stranki izrecno dovolite. Zaposleni v Trgovini AJATUTAJA so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših zaupnih podatkov in obvezani po sporazumu o zaupnosti. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Svoboda izbire

Informacije, ki jih o sebi posredujete Trgovini AJATUTAJA, nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ne boste posredovali Trgovini AJATUTAJA, potem do nekaterih spletnih mest na strani ne boste imeli dostopa. Uporabniki, ki se želijo odjaviti iz seznama prejemnikov novic, lahko pišejo na info@ajatutaja.com. Če se spremenijo vaši osebni podatki (poštna številka, e-naslov, fizični naslov, telefonska številka), vas prosimo, da nas obvestite o spremembah na info@ajatutaja.com.

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

Kadar koli dostopate na spletno stran Trgovine AJATUTAJA, se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti naše spletne strani in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Piškotki
Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, spletna stran www.ajatutaja.com uporablja »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran, in ki nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

Na spletnem mestu se uporablja več različnih piškotkov za različne namene. Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko podatka o naslovu internetnega protokola omogočajo predvsem analizo pogostosti in vsebine brskanja po spletnem mestu, ki pa so anonimne in ne omogočajo sledenja posameznega identificiranega uporabnika. Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, ki omogočajo anonimno sledenje informacij, na podlagi katerih lahko boljše prilagajamo naše oglaševanje vašim potrebam.

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na www.aboutcookies.org.

Varnost

Trgovina AJATUTAJA si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem.

Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri registraciji, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Trajno hranimo podatke, ki jih je obiskovalec vnesel ob registraciji v računalniški sistem, ki je ustrezno varovan in zaščiten. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Mladoletne osebe

Trgovina AJATUTAJA priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje otroke varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju. Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnih koli osebnih podatkov na spletne strani Trgovine AJATUTAJA brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Trgovina AJATUTAJA ne bo nikoli zavestno zbirala osebnih podatkov od mladoletnih oseb ali jih kakor koli uporabila ali jih razkrila tretji stranki brez njihovega dovoljenja.

Povezave do drugih spletnih strani

Spletne strani Trgovine AJATUTAJA lahko vsebujejo povezave do drugih spletnih strani, za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate spletno stran Trgovine AJATUTAJA, si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na nas. Kontaktna oseba: Samanta Dujc, telefon 070/356580 ali na e-mail naslov samanta@ajatutaja.com.

Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom spletne strani ajatutaja.com

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si bo ponudnik prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo kar se da hitro in sporazumno.

Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko kupec s ponudnikom poveže telefonsko 070/356580 ali po elektronski pošti samanta@ajatutaja.com.  Ponudnik bo v roku 5 delovnih dneh potrdil, da je prijel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Kopru. Trgovec in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Na internetni strani www.ajatutaja.com so navedeni glavni podatki o izdelkih in za boljšo predstavljivost tudi fotografije produktov. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz  lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov. Enako velja za video predstavitve, objavljene na spletni strani, ki so namenjene boljšemu prikazu uporabe artikla, pri katerem so lahko uporabljeni dodatki ali rekviziti, ki ne pripadajo k obravnavanemu artiklu določene ponudbe.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV
V skladu z 32.členom ZIsRPS (obveščanje potrošnikov s strani ponudnikov), ponudnik AJATUTAJA Samanta Dujc s.p. (www.ajatutaja.com) ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži, v skladu s tem zakonom.

V skladu s 4.odstavkom 32.člena ZIsRPS, objavljamo elektronsko povezavo na platformo za SRPS —>TUKAJ (https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL)

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina ajatutaja.com  je v lasti podjetja AJATUTAJA Samanta Dujc s.p.. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Januar 2022

Želimo Vam prijetno nakupovanje!

Ekipa AJATUTAJA