• 0
 • 0

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine www.ajatutaja.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikom (ZVPot-1), Zakonom o varstvu osebnih podatkov, ter Zakonom o elektronskih komunikacijah in s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za elektronsko in spletno poslovanje.

S temi Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje otroške spletne trgovine ajatutaja.com, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med prodajalcem in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine.

SPLOŠNE INFORMACIJE – OSNOVNI PODATKI O PODJETJU

AJATUTAJA, Samanta Dujc s.p. –  Beblerjeva ulica 7, 6000 KOPER – SLOVENIJA

Davčni zavezanec: DA
Davčna številka: SI95553924

Matična št: 1953419000
Podjetje je vpisano v registrski organ AJPES pod številko 316-04-V01-014850

TRR odprt pri Banki Intesa Sanpaolo d.d.
IBAN SI56 1010 0003 8103 050
BIC: BAKOSI2X

Kontaktni naslovi za hitro in učinkovito komunikacijo:
Telefon: +386 5 6281820
Mobilna številka: +386 70 356580
E-mail: info@ajatutaja.com

Delovni čas trgovine Ajatutaja Koper: od ponedeljka do petka, od 9. do 17. ure.
Delovni čas spletne trgovine na naslovu www.ajatutaja.com  : NON-STOP

Podjetje AJATUTAJA (v nadaljevanju: prodajalec), Beblerjeva ulica 7, 6000 KOPER posluje v obliki trgovine na drobno in v obliki spletne trgovine.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • podatki o identiteti prodajalca (predvsem firma in sedež družbe ter številka registra, kjer je družba vpisana);
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s Trgovcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.);
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe otroške spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami;
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe otroške spletne trgovine;
 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave;
 • informacije o načinu plačila;
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz otroške spletne trgovine;
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika;
 • informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi Trgovca za stike z uporabniki.

CENE IN AŽURNOST PODATKOV

Vse cene izdelkov v spletni otroški trgovini www.ajatutaja.com vsebujejo 22% DDV. Cene so označene v evrih (EUR). Cene na spletnih straneh otroške trgovine Ajatutaja.com veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do dne objave novega cenika. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov poštnine oz. dostave, ki se obračunajo dodatno.

NAJNIŽJA CENA V ZADNJIH 30 DNEH – Je prejšnja cena, ki jo mora skladno z ZVPot-1 v primeru znižanju cene blaga podjetje označiti poleg znižane cene blaga. Za prejšnjo ceno se šteje najnižja cena, ki jo je podjetje uporabljalo v zadnjih 30 dneh pred uporabo znižane cene.
Pri blagu, ki je na trgu manj kot 30 dni, za prejšnjo ceno šteje najnižja cena, po kateri je podjetje ponujalo blago pred znižanjem cene v obdobju, v katerem je bilo blago na trgu.
V primeru neprekinjenega postopnega zniževanja cene, za prejšnjo ceno šteje cena, ki je bila najnižja cena najmanj 30 dni pred prvo znižano ceno v neprekinjenem postopnem zniževanju cene.

KODE ZA POPUST

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu v spletni trgovini www.ajatutaja.com in so časovno omejene. Aktivno kodo kupec najde na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu spletne trgovine ajatutaja.com ali v drugih medijih.

V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, ali naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

Kode za popust se med seboj ne seštevajo in ne veljajo na izdelke v akciji, razen v kolikor je to navedeno drugače. Kode niso uporabne pri nakupu darilnih bonov, v kategorijah OUTLET in AKCIJE, ter na nekatere blagovne znamke (Frida in Bugaboo).

NAROČANJE

Kupec lahko odda svoje naročilo:

 1. Po e-pošti (narocila@ajatutaja.com)
 2. Preko telefona (+386 5 6281820) ali mobitela (070 356580)
 3. Preko spletne trgovine (www.ajatutaja.com)

1) Naročanje preko e-pošte narocila@ajatutaja.com

Naročila preko e-pošte morajo nujno vsebovati ime in priimek naslovnika/plačnika, ulico, poštno številko in kraj; kontaktno telefonsko številko in e-naslov; Ime artikla in ostale potrebne specifikacije kot so barva, velikost itd.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite v najkasneje 6 urah po oddaji naročila po elektronski pošti narocila@ajatutaja.com

2) Naročanje preko telefona (+386 5 6281820) ali mobitela (070 356580) je možno od ponedeljka do petka (med 9.00 in 17.00 uro)

Naročila preko telefona morajo nujno vsebovati ime in priimek naslovnika/plačnika, ulico, poštno številko in kraj; kontaktno telefonsko številko in e-naslov; Ime artikla in ostale potrebne specifikacije kot so barva, velikost itd.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana v roku 24 ur (v kolikor je blago na zalogi pri prodajalcu). V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite v čimkrajšem možnem času preko telefona ali pa e-maila narocila@ajatutaja.com

3) Naročanje v spletni trgovini www.ajatutaja.com:

Naročanje preko spletne otroške trgovine je možno 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah.

TEHNIČNI POSTOPEK ZA SKLENITEV POGODBE

Nakup preko spleta, lahko opravite:

 • kot gost – brez registracije (vaše podatke vnesete po pregledu izdelkov v košarici – pred zaključkom nakupa) ali
 • kot uporabnik – pred prvim nakupom se opravi registracijski postopek v spletni trgovini AJATUTAJA (ikona desno zgoraj – Moj račun), s katero pridobite uporabniško ime, ki je enako vašemu e-naslovu ter geslo, ki ga sami nastavite. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in ima vpogled v status svojega naročila in morebitna predhodna naročila.

Postopek naročanja

Uporabnik lahko preko definiranih kategorij ali s pomočjo lupe (kamor vpiše naziv izdelka) poišče ustrezen izdelek. Ko klikne na izdelek, se mu odpre nov zavihek, kjer je na voljo kratek opis, lastnosti izdelka, tehnične lastnosti in rok dobave. Na voljo je tudi več slik in v nekaterih primerih tudi videoposnetek.

Kupec izbere artikel, ki ga želi kupiti tako, da izbere njegove lastnosti (velikost, barvo, količino itd…). S klikom na gumb »DODAJ V KOŠARICO« doda artikel v košarico in prikaže se mu sporočilo o uspešno dodanem izdelku v košarico, ter opcija »PRIKAŽI KOŠARICO«, kjer si lahko ogleda izdelke v košarice in spremeni količine oz. odstrani izdelke iz košarice, ter »POSODOBI KOŠARICO« . Kupec lahko nato nadaljuje nakupovanje ali pa ostane na tem zavihku in izbere način dostave ter vnese kodo za popust v kvadratku »VNOVČI KUPON«.
S klikom na kvadratek »ZAKLJUČEK NAKUPA« se odpre novo okno »PODATKI PLAČNIKA« , kjer se ima registriran uporabnik možnost prijaviti ali pa nadaljevati nakup brez prijave in registracije. Izpolne vsa polja “Podatki plačnika” in vpiše morebitne zahteve glede in želje. Ponovno ima vpogled v povzetek naročila, kjer so navedene cene, količine in naziv izdelkov, ki jih kupec želi kupiti. Nato izbere način plačila izmed “Plačilo po povzetju”, “Bančno nakazilo”, “PayPal” ali “Kreditna kartica”. Kupec izpolni, izbere ali označi še ostale potrebne podatke za izvedbo naročila. S klikom na gumb »POTRDITEV NAROČILA« in predhodnim strinjanjem s splošnimi pogoji poslovanja, odda svoje spletno naročilo. Kupec preko elektronske pošte prejme potrdilo o uspešno oddanem naročilu. Naročilo ima status “Zadržano” oziroma “V obdelavi”, če je kupec izbral ostale vrste plačila.

Zavezanci za DDV so dolžni ob zaključku nakupa (pred potrditvijo) navesti tudi svojo davčno številko in kontaktno osebo.

Prodajalec takoj oziroma najkasneje v roku 72 ur pregleda oddano naročilo. V primeru kakršnih koli sprememb, nepravilnosti ali nedobavljivosti blaga, vas bomo takoj obvestili in z vami poskušali najti ustrezno rešitev. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni. Po pregledu naročila prodajalec le-tega potrdi in kupcu pošlje potrdilo. Ko bo vaše naročilo izvedeno in odposlano, vas bomo po e-pošti obvestili. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in prodajalcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Če je kupec izbral plačilo po povzetju ali plačilo z eno od plačilnih kartic ali prek Paypala, se naročeno blago zapakira in preko dostavne službe pošlje kupcu. V paket se priloži račun. Kupec prejme obvestilo o zaključku nakupa. Naročilo dobi status “Nakup zaključen”.

Če je kupec izbral “Bančno nakazilo”, kupec prejme potrditveni mail z vsemi potrebnimi informacijami in QR kodo za izvedbo bančne transakcije. Po prejemu nakazila, se naročeno blago zapakira in preda v dostavo takoj po prejemu sredstev na TRR prodajalca. V paketu se priloži račun. Kupec prejme obvestilo o zaključku nakupa. Naročilo dobi status “Nakup zaključen”.

Če je kupec izbral opcijo “Osebni prevzem”, lahko naročilo poravna tudi ob prevzemu ali pa uporabi eno od zgoraj opisanih možnosti plačila “PayPal”, “Kreditna kartica” ali “Bančno nakazilo”. Ko je blago pripravljeno na prevzem, naročilo pridobi status “Zaključeno” in kupec tedaj prejme obvestilo, da je naročeno blago pripravljeno na prevzem.

KUPOPRODAJNA POGODBA

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme strankino naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila, kjer si lahko ogleda tudi podrobnosti naročila. V primeru nedobavljivosti naročenega blaga, prodajalec kupca obvesti v najkrajšem možnem času preko elektronskega sporočila oziroma preko telefona.

Prodajalec uporabniku, ki kupi izdelek iz otroške spletne trgovine ajatutaja.com, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški in pojasnilom o pravici do odstopa od nakupa z vrnitvijo kupljenega izdelka, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku Trgovca in je uporabniku (kupcu) dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

ZAVRNITEV NAROČILA

Spletna otroška trgovina ajatutaja.com si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti. V kolikor je kupec naročilo že plačal, se mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave povrne v roku 2 delovnih dni.

100% VAREN NAKUP, PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca.

Za izdelke, ki so objavljeni na spletni strani www.ajatutaja.com, je praviloma rok dobave označen. V kolikor dobavni rok ni označen, bo stranka po oddanem naročilu prejela informaciji o dobavljivosti naročenega izdelka. Pridružujemo si pravico do odstopa od izvedbe naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji.

V skladu z določbo 134 člena ZVPot-01 ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz 141. člena tega zakona.

V primeru odstopa od pogodbe, podjetje nemudoma oz. najpozeje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe, vrne vsa prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno ugodnejša standardna pošiljka, ki jo pošilja podjetje.

Prosimo, da sta izdelek in njegova embalaža (če jo ta ima) nepoškodovana, brez vidnih znakov uporabe, z nepoškodovanimi etiketami in morebitnimi spremnimi dokumenti (npr. navodila za uporabo, certifikati, garancijski listi, ipd.), v nespremenjeni količini in priloženim ter izpolnjenim obrazcem o odstopu od pogodbe. Izdelek vrnite na naslov TRGOVINA AJATUTAJA, Beblerjeva ulica 7, 6000 KOPER.

Za dodatne informacije in pojasnila nam pištine na naš e-naslov info@ajatutaja.com  ali pokličite po telefonu 05/6281820 oz. 070/356580.

OBRAZEC O ODSTOPU OD POGODBE  je na voljo TUKAJ.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenjega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazilam da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.
Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oz. najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona. Razen, če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga.
Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da si artikel lahko ogledate, pomerite in če vam ne ustreza, ali da so bila vaša pričakovanja napačna, odstopite od nakupa. Ker želimo, da je ta postopek kar se da kratek in brez zapletov vas prosimo, da ste po nakupu na daljavo pozorni na to da:

 1. Previdno odpirate embalažo in jo obdržite v nespremenjenem stanju, dokler ne boste v celoti prepričani, da vam artikel ustreza,
 2. Vsa oblačila, še posebej perilo in kopalke pomerjate čez druga oblačila in ne na golo kožo,
 3. Pri pomerjanju oblačil lahko pride do poškodb, predvsem takrat kadar velikost odstopa za dve ali več številk
 4. Nepazljivo odstranjevanje etiket lahko povzroči poškodbe na izdelku,
 5. Artikli na katerih so vidne sledi uporabe, nošenja, raztegnjena tkanina, izvlečene niti, pokvarjena zadrga, madeži, umazanija in neprijeten vonj, dlake, pranje in podobno niso več primerni za odstop od pogodbe, ker so higiensko oporečni oz. neuporabni za vrnitev v prodajo

Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 070/356580 ali 05/6281820.

Odstop od pogodbe in možnost vračila, poleg ostalih primerov, ki so izrecno našteti v Zakonu o varstvu potrošnikov, ne velja za:

• za blago, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu hitro poteče rok uporabe,
• za programsko opremo, avdio in video nosilce, če je kupec odprl varnostni pečat,
• za zapečateno blago, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je kupec po dostavi odprl pečat.
• za živilske izdelke, ki niso primerni za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov (npr. če je kupec izdelek po dostavi odprl)
• za izdelke, narejene po naročilu (personalizirani izdelki ipd.) oz. za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam
• za blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo povezano z drugimi predmeti

DOBAVA-DOSTAVA

Uporabnik lahko ob oddaji nakupnega naročila določi enega od naslednjih načinov prevzema naročila:

 • Osebno v trgovini Ajatutaja v Kopru – brez stroškov pošiljanja.
 • Preko dostavne službe GLS na željeni naslov – z vnaprej določenimi stroški pošiljanja.

Izdelke iz naše ponudbe dostavljamo na območju Slovenije, Hrvaške in Italije. V kolikor bi želeli prejeti blago v druge tuje države, naročilo oddajte preko e-maila narocila@ajatutaja.com . V tem primeru Vam bomo pred odpremo posredovali strošek dostave, ki je odvisen od države, teže in dimenzije paketa.

Vso blago, ki je na zalogi, odpošljemo kupcem v roku, ki je objavljen ob izbranem izdelku. Pri vsakem artiklu je pod opisom navedena Dobava. Dobava 3-5 dni pomeni, da izdelek prejmete v 3 ali 5 delavnih dnevih. Če blaga ob strankinem naročilu ni na zalogi, je rok dostave od 5 do 45 delovnih dni, šteto od dneva potrditve vašega naročila. O tem, vas bomo po izvedenem spletnem naročilu, tudi obvestili preko elektronske pošte ali po telefonu. V kolikor bo za vas čakalna doba nesprejemljiva, lahko naročilo prekličete delno ali v celoti.

Prikaz dobavljivosti izdelkov v košarici je informativnega značaja in se lahko do obdelave naročila tudi spremeni!

Izdelki bodo dostavljeni preko kurirja GLS , ki večino paketov dostavijo že naslednji delovni dan po obvestilu o odpremi – česar pa vam ne moremo 100% zagotoviti (pogodbeno se GLS zavezuje dostaviti blago v 3 delovnih dnevih). Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vašem najbližjem paketomatu, oziroma se za termin in kraj dostave dogovorite s kurirjem – dostavljalcem kar po telefonu.

Naročene izdelke lahko prevzamete tudi osebno v naši poslovalnici AJATUTAJA Koper, Beblerjeva ulica 7, KOPER po predhodni potrditvi s strani trgovine AJATUTAJA, da je naročilo sprejeto in blago pripravljeno na prevzem. V tem primeru se stroški transporta in obdelave ne zaračunajo.

V primeru izrednih dimenzij in velike teže tovora, ter drugih morebitnih izrednih okoliščin, si pridržujemo pravico izbire ustreznega kurirja. Izbira dostavne službe je odvisna od velikosti in teže paketa, kraja dostave, izbranega načina plačila in vrednosti naročenega blaga.

V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. O tem vas bomo obvestili v čim krajšem roku, pri čemer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni. V nasprotnem primeru, bomo z vašim soglasjem naročilo preklicali in prejeli boste elektronsko pošto s preklicom naročila.

STROŠKI DOSTAVE

SLOVENIJA

Stroški transporta in obdelave spletnega naročila za naročila do skupnega zneska 84,99 EUR znašajo 3,90 EUR – ne glede na način plačila. Paket boste prejeli na dom, vrednost pošiljke skupaj s stroški pošiljanja pa boste poravnali pri  dostavljalcu (v kolikor ste izbrali opcijo plačila po povzetju).

Naročeno blago v vrednosti od 85,00 EUR dalje, vam bomo dostavili brezplačno s privzeto dostavno službo.

HRVAŠKA IN ITALIJA

Stroški transporta in obdelave spletnega naročila znašajo 6.90€ – ne glede na vrednost naročila.

Stroškov dostave vam pri zamenjavi izdelkov žal ne moremo povrniti.

PLAČILO

Naročeno blago lahko kupec plača:

 1. Po povzetju v enkratnem znesku.
 2. S plačilnimi karticami preko sistema PayPal.
 3. S plačilnimi katicami preko sistema Strpe – tudi na obroke, v kolikor vaša banka in plačilna kartica to omočata.
 4. Po predračunu v enkratnem znesku na TRR.
 5. Ob prevzemu v trgovini Ajatutaja Koper z gotovino ali kartico – tudi na obroke, v kolikor vaša banka in plačilna kartica to omočata.

V primeru plačila  po predračunu, s plačilnimi karticami, ali z gotovino prodajalec priloži pošiljki original račun z valuto takoj. Paket bo odpremljen v roku 48 ur od prejema nakazila na TRR podjetja oz. v dogovorjene roku.

V primeru plačila po povzetju, prodajalec pošiljki priloži original račun z valuto 8 dni. Ob plačilu po povzetju,  boste pošiljko prejeli po pošti proti plačilu samo po povzetju.

Dostavna službe GLS ne zaračunava dodatnih provizij ob plačilu po povzetju.

AJATUTAJA si pridržuje pravico, da zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal kupnino, se mu ta povrne.

Prosimo vas, da nas obvestite, če niste prejeli nobenega obvestila z naše strani in so od nakupa pretekli več kot 3 delovni dnevi.

EMBALAŽA

Vsi izdelki so zapakirani v original embalažo. Izjema so le razstavni eksponati (ki so tudi dodatno znižani in ustrezno označeni), ter tekstil. V AJATUTAJA ravnamo odgovorno do okolja in recikliramo škatle, saj nam ni vseeno za prihodnost otrok!

REKLAMACIJE

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil.

Če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačne barve, količine ali pa izdelek kakor koli odstopa od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 14 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel, njegovo popravilo ali vračilo kupnine v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Prodajalec odgovarja za skrite napake izdelka, ne odgovarja pa za nastalo škodo, zaradi nepravilnega ravnanja ali vzdrževanja. Če se izdelek po pranju prekomerno skrči, pušča barvo, se obarva ali kako drugače deformira ga sprejmemo, napišemo reklamacijski zapisnik in ga pošljemo na analizo. Če strokovne osebe ugotovijo napako zaradi nepravilnega vzdrževanja (npr. pranje pri previsoki temperaturi) plača stroške analize kupec sam po veljavnem ceniku, če pa je napaka v blagu, plača stroške analize prodajalec.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno na naslov Ajatutaja, Beblerjeva ulica 7 – 6000 Koper, ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost, da izdelek zamenja za enakega ali podobnega, da ga zamenja za karkoli drugega ali da mu izplačamo kupnino in se mu nakaže na transakcijski račun v zakonsko določenem roku.

OBRAZEC ZA VRAČILO BLAGA (zamenjava)
OBRAZEC ZA ODSTOP OD POGODBE (odstop od pogodbe in vračilo kupnine)

V primeru neupravičene reklamacije, kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti izdelki in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev. Izdelke lahko kupec prevzame v trgovini Ajatutaja Koper, Beblerjeva ulic 7, 6000 KOPER v roku 3 mesecev.

POSTOPEK REKLAMACIJE

Reklamacija artikla je mogoče s predložitvijo računa ali izpolnjenega garancijskega lista.

 1. Če se je na vašem izdelku pojavila napaka, za katero ni kriva vaša nepravilna uporaba oz. napaka ni posledica vašega dejanja, nam lahko pošljete Zahtevek za uveljavljanje reklamacije. Zahtevek pošljite na elektronski naslov info@ajatutaja.com
 2. V elektronski pošti nam čim bolj nazorno pojasnite razlog za uveljavljanje reklamacije, da bomo čim lažje reševali vašo reklamacijo. Zraven zapišete svoje podatke (ime in priimek ter naslov)ter kontaktno številko, kamor vas bomo lahko obvestili o poteku reševanja reklamacije. Zaželjene so tudi fotografije
 3. Reklamirani izdelek je potrebno dostaviti na sedež podjetja AJATUTAJA, skupaj z računom in garancijskim listom. To lahko storite osebno ali preko dostavne službe. Prosimo vas, da izdelek zapakirate v primerno zaščitno embalažo, da bo prispel do nas nepoškodovan. Izdelku naj bo priložen račun in obrazec za vračilo blaga. Vaše podatke in opis napake izdelka vnesite na predpisani obrazec, ki vam bo poslan preko e-pošte.
 4. Ko bo izdelek z vso pripadajočo dokumentacijo prispel na naslov podjetja AJATUTAJA,  ga bo pregledala oseba, ki je zadolžena in odgovorna za reklamacije. Glede na vsebino opisane napake ter glede na ugotovitve reklamacijskega pregleda, vas bomo v čim krajšem možnem času kontaktirali in vas seznanili z nadaljnjim postopkom. Reklamacijska služba vam tekom postopka lahko ponudi popravilo izdelka, zamenjavo izdelka ali vračilo kupnine vključno s stroški pošiljanja, ki so nastali ob naročilu.

REKLAMACIJE IZDELKOV, POŠKODOVANIH MED PREVOZOM

V primeru, da že ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od poštnega uslužbenca pa zahtevate sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo. Tovrstne reklamacije upoštevamo le v roku 7 dni po prevzemu pošiljke. Kasnejših reklamacij žal ne bomo mogli upoštevati.

V skladu z 68.členom ZVPot-1 nevarnost za izgubo ali poškodovanje odposlanega blaga preide s podjetja na potrošnika, ko ta blago fizično prejme ali ko blago fizično prejme tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen imenuje potrošnik. Če je potrošnik naročil prevoz pri prevozniku, ki ga ni ponudilo podjetje, preide nevarnost za izgubo ali poškodovanje blaga ne glede na prejšnji odstavek na potrošnika ob dostavi blaga prevozniku brez poseganja v pravice, ki jih ima potrošnik do prevoznika.

STVARNA NAPAKA IN NESKLADNOST BLAGA

Zahtevek, ki se uporablja za blago, kupljeno do vključno 25.1.2023

Potrošnik lahko napake na kupljenem blagu uveljavlja iz naslova garancije ali iz naslova stvarne napake, kot to predvideva Zakon o varstvu potrošnikov ( ZVPot-01) .

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali garancije nima. Tako lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega je bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se odloči lahko tudi takrat, ko ne želi uveljavljati garancijo za izdelek, za katerega je bila dana garancija.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova, mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda.

OBRAZEC ZA UVELJAVLJANJE STVARNE NAPAKE je na voljo >> TUKAJ

Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor. Potrošnik lahko od prodajalca lahko najprej zahteva popravilo ali zamenjavo blaga z novim in brezhibnim (izbira bo, razen v določenih primerih, na strani potrošnika). V kolikor prodajalec tega ne izpolni, lahko potrošnik zahteva sorazmerno znižanje ali vračilo celotne kupnine (torej odstopi od pogodbe).

Napaka je stvarna:

 1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Zahtevek, ki se uporablja za blago, kupljeno od  26.1.2023 dalje

Opredelitev skladnosti blaga

Blago je skladno s prodajno pogodbo zlasti, kadar izpolnjuje subjektivne zahteve za skladnost blaga:

  • ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti ter ima funkcionalnost, združljivost, interoperabilnost in druge lastnosti, kot je zahtevano v prodajni pogodbi;
  • je primerno za poseben namen, za katerega ga potrošnik potrebuje in s katerim je potrošnik seznanil prodajalca najpozneje ob sklenitvi prodajne pogodbe, prodajalec pa je s tem soglašal;
  • je dobavljeno skupaj z vsemi dodatki in navodili, vključno z navodili za namestitev, kot je določeno v prodajni pogodbi, ter
  • je posodobljeno, kot je določeno v prodajni pogodbi.

Poleg izpolnjevanja prejšnjih zahtev pa mora blago tudi izpolnjevati objektivne zahteve za skladnost:

  • ustrezati namenom, za katere se običajno uporablja blago iste vrste, pri čemer je treba, kadar je to primerno, upoštevati druge predpise, tehnične standarde ali v primeru neobstoja takih tehničnih standardov panožne kodekse ravnanja, ki se uporabljajo za posamezni sektor;
  • biti take kakovosti in ustrezati opisu vzorca ali modela, ki ju je prodajalec dal na razpolago potrošniku pred sklenitvijo prodajne pogodbe, kadar je to primerno;
  • biti dobavljeno skupaj s takimi dodatki, vključno z embalažo, navodili za namestitev ali drugimi navodili, za katere lahko potrošnik razumno pričakuje, da jih bo prejel, kadar je to primerno, in
  • biti take količine ter imeti značilnosti in druge lastnosti, vključno v zvezi s trajnostjo, funkcionalnostjo, združljivostjo in varnostjo, kot je običajno za blago iste vrste in ki jih potrošnik lahko razumno pričakuje glede na naravo blaga in ob upoštevanju kakršne koli javne izjave, podane pri oglaševanju ali označevanju s strani ali v imenu prodajalca ali drugih oseb v predhodnih členih pogodbene verige, vključno s proizvajalcem, razen če prodajalec dokaže, da:
   • za javno izjavo ni vedel in od njega ni mogoče razumno pričakovati, da bi zanjo vedel,
   • je bila javna izjava do sklenitve prodajne pogodbe popravljena na enak ali primerljiv način, kot je bila podana, ali
   • javna izjava ni mogla vplivati na odločitev za nakup blaga.Prodajalec ne odgovarja za neskladnost blaga, ki je posledica neizpolnjevanja objektivnih zahtev za skladnost, če je prodajalec potrošnika ob sklenitvi prodajne pogodbe posebej obvestil, da posamezna lastnost blaga odstopa od objektivnih zahtev za skladnost, ter je potrošnik ob sklenitvi prodajne pogodbe izrecno in ločeno sprejel to odstopanje.

Prodajalec ne odgovarja za neskladnost blaga, ki je posledica neizpolnjevanja objektivnih zahtev za skladnost, če je prodajalec potrošnika ob sklenitvi prodajne pogodbe posebej obvestil, da posamezna lastnost blaga odstopa od objektivnih zahtev za skladnost, ter je potrošnik ob sklenitvi prodajne pogodbe izrecno in ločeno sprejel to odstopanje.

Blago z digitalnimi elementi je neskladno tudi:

če prodajalec ne zagotovi, da je potrošnik obveščen o posodobitvah, vključno z varnostnimi posodobitvami, ki so potrebne za ohranjanje skladnosti blaga z digitalnimi elementi, in so mu te posodobitve tudi dobavljene v obdobju:

  • ki ga potrošnik lahko razumno pričakuje glede na vrsto in namen blaga in digitalnih elementov ter ob upoštevanju okoliščin in narave pogodbe, kadar prodajna pogodba določa enkratno dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve, ali
  • dveh let od dobave blaga z digitalnimi elementi, kadar prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v določenem obdobju, ali
  • v katerem je treba v skladu s prodajno pogodbo dobaviti digitalno vsebino ali digitalno storitev, kadar prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v obdobju, daljšem od dveh let.

Kadar potrošnik v razumnem roku ne namesti posodobitev, dobavljenih v skladu s prejšnjim odstavkom, prodajalec ni odgovoren za neskladnost, ki je posledica samo tega, da ni bila opravljena ustrezna posodobitev, pod pogojem, da:

  • je prodajalec obvestil potrošnika o razpoložljivosti posodobitve in posledicah, če je potrošnik ne namesti, ter
  • razlog za to, da potrošnik posodobitve ni namestil ali jo je napačno namestil, niso bila pomanjkljiva navodila za namestitev, ki so bila zagotovljena potrošniku.

Neskladnost pri namestitvah

Če je namestitev sestavni del prodajne pogodbe in jo izvede ali je zanjo odgovoren prodajalec, se kakršna koli neskladnost, ki je posledica nepravilne namestitve blaga, šteje za neskladnost blaga.

Če potrošnik blago, ki ga mora namestiti sam, nepravilno namesti zaradi pomanjkljivih navodil za namestitev, ki jih je zagotovil prodajalec ali v primeru blaga z digitalnimi elementi prodajalec oziroma podjetje, ki dobavlja digitalno vsebino ali digitalno storitev, se kakršna koli neskladnost, ki je posledica nepravilne namestitve blaga, šteje za neskladnost blaga.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena. Potrošnik mora v obvestilu o neskladnosti natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregledane ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti ter nima funkcionalnosti, združljivosti, interoperabilnosti in drugih lastnosti, kot je zapisano v pogodbi o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve.

Jamčevalni roki in uveljavljanje pravic

Prodajalec ne odgovarja za neskladnosti na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar dobavljena. Šteje se, da je neskladnost blaga obstajala že v času dobave, če se pojavi v roku enega leta od dobave blaga.

V primeru blaga z digitalnimi elementi, pri katerem prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v določenem obdobju, je prodajalec odgovoren za vsako neskladnost digitalne vsebine ali digitalne storitve, ki nastane ali se pokaže v dveh letih od dobave blaga z digitalnimi elementi.

V primeru blaga z digitalnimi elementi, pri katerem prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve za obdobje, daljše od dveh let, je prodajalec odgovoren za vsako neskladnost digitalne vsebine ali digitalne storitve, ki nastane ali se pokaže v obdobju, v katerem je treba v skladu s prodajno pogodbo dobaviti digitalno vsebino ali digitalno storitev.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti, če o neskladnosti obvesti prodajalca v dveh mesecih od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena.

Uveljavljanje jamčevalnih zahtevkov z naslova neskladnosti blaga

V primeru neskladnosti blaga je potrošnik, ki je o neskladnosti blaga obvestil prodajalca, pod pogoji in v vrstnem redu iz tega odseka, upravičen da:

 • Zahteva od prodajalca brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga oz. digitalne vsebine ali digitalne storitve. Da bi se vzpostavila skladnost blaga, lahko potrošnik izbere med popravilom blaga in zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom, razen če:
  • je izpolnitev izbranega jamčevalnega zahtevka nemogoča ali
  • izpolnitev izbranega jamčevalnega zahtevka predstavlja nesorazmerne stroške za prodajalca v primerjavi z drugim jamčevalnim zahtevkom ob upoštevanju vseh okoliščin.
 • Zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe oz. pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve in zahteva vračilo plačanega zneska.Potrošnik lahko zahteva sorazmerno znižanje kupnine ali odstopi od prodajne pogodbe v katerem koli od naslednjih primerov:
  • prodajalec ni popravil ali zamenjal blaga ali, kadar je to ustrezno, ni končal popravila ali izvedel zamenjave blaga v skladu s tem zakonom oziroma je zavrnil potrošnikov jamčevalni zahtevek za vzpostavitev skladnosti blaga v skladu s šestim odstavkom prejšnjega člena;
  • neskladnost obstaja, čeprav je prodajalec poskušal vzpostaviti skladnost;
  • narava neskladnosti je tako resna, da upravičuje takojšnje sorazmerno znižanje kupnine ali odstop od prodajne pogodbe, ali
  • prodajalec je izjavil ali pa je iz okoliščin očitno, da prodajalec ne bo vzpostavil skladnosti blaga v razumnem roku ali brez znatnih nevšečnosti za potrošnika.

V kolikor se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga, lahko potrošnik odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

Pravico do uveljavljanja zahtevkov iz naslova neskladnosti blaga  natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov. (ZVPot-1)

OBRAZEC ZA UVELJAVLJANJE ZAHTEVKOV IZ NASLOVA NESKLADNOSTI je na voljo >> TUKAJ

GARANCIJA

Garancija je vsaka obveznost, ki jo prodajalec ali proizvajalec (v nadaljnjem besedilu: garant) prevzame do potrošnika poleg zakonskih obveznosti prodajalca iz naslova obveznega jamstva za skladnost blaga in s katero se zaveže, da bo potrošniku brezplačno popravil ali zamenjal blago, vrnil del ali vso kupnino, kadar blago ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali ustreznem oglaševalskem sporočilu, ki je na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem (89.člen ZVPot-1)

Pravilnik o blagu za katero mora biti izdana garancija za brezhibno delovanje, in začetek teka garancijskega roka.

V garancijskem roku lahko potrošnik od garanta zahteva: brezplačno odpravo napake, če odprava napake ni možna v skupnem roku 30 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov brezplačen izdelek. Prodajalec mora biti obveščen o napaki v navedenih rokih, v obvestilu mora potrošnik natančno opisati napako, prodajalec mora imeti priložnost, da stvar pregleda in oceni morebitno napako, potrošnik vam mora navesti zahtevo, kaj želi iz uveljavljanja, prodajalec mora nujno odgovoriti potrošniku v roku 8 dni – tako v primeru, če se ugodi zahtevi kot tudi v primeru, če se ne strinjate z uveljavljanjem napake oziroma garancije.

Rok iz prejšnjega odstavka se lahko podaljša na najkrajši čas, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave, vendar za največ 15 dni. Pri določitvi podaljšanega roka se upoštevajo narava in kompleksnost blaga, narava in resnost neskladnosti ter napor, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave. O številu dni za podaljšanje roka in razlogih za njegovo podaljšanje prodajalec obvesti potrošnika pred potekom roka iz prejšnjega odstavka.

Potrošnik lahko zahteva vračilo plačanega zneska, če se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga.

OBRAZEC ZA UVELJAVLJANJE GARANCIJE je na voljo >> TUKAJ

Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje AJATUTAJA Samanta Dujc s.p.,Beblerjeva ulica 7, 6000 Koper se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Pravilnik o varovanju osebnih podatkov

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov. Trgovina AJATUTAJA ne zbira vaših osebnih podatkov razen, kadar vi to omogočite, tj. ob naročilu izdelkov ali kadar se naročite na naše e-novice.

Uporaba in širjenje osebnih podatkov

Trgovina AJATUTAJA bo uporabila vaše osebne podatke izključno zaradi tehničnih razlogov administracije na spletni strani, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami.

Na željo kupca bo prodajalec osebne podatke uporabljal za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. Stranka mora v to privoliti in se lahko tudi kadarkoli premisli in odstopi, ter nas o tem obvesti po mailu info@ajatutaja.com.

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo. Trgovina AJATUTAJA ne bo posredovala vaših osebnih podatkov tretji stranki ali jih kakor koli tržila drugje, razen če posredovanja podatkov tretji stranki izrecno dovolite. Zaposleni v Trgovini AJATUTAJA so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših zaupnih podatkov in obvezani po sporazumu o zaupnosti. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Svoboda izbire

Informacije, ki jih o sebi posredujete Trgovini AJATUTAJA, nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ne boste posredovali Trgovini AJATUTAJA, potem do nekaterih spletnih mest na strani ne boste imeli dostopa. Uporabniki, ki se želijo odjaviti iz seznama prejemnikov novic, lahko pišejo na info@ajatutaja.com. Če se spremenijo vaši osebni podatki (poštna številka, e-naslov, fizični naslov, telefonska številka), vas prosimo, da nas obvestite o spremembah na info@ajatutaja.com.

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

Kadar koli dostopate na spletno stran Trgovine AJATUTAJA, se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti naše spletne strani in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Piškotki
Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, spletna stran www.ajatutaja.com uporablja »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran, in ki nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

Na spletnem mestu se uporablja več različnih piškotkov za različne namene. Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko podatka o naslovu internetnega protokola omogočajo predvsem analizo pogostosti in vsebine brskanja po spletnem mestu, ki pa so anonimne in ne omogočajo sledenja posameznega identificiranega uporabnika. Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, ki omogočajo anonimno sledenje informacij, na podlagi katerih lahko boljše prilagajamo naše oglaševanje vašim potrebam.

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na www.aboutcookies.org.

Varnost

Trgovina AJATUTAJA si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Prodajalec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Trgovec v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi Trgovec. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku prodajalca.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

Mladoletne osebe in varstvo otrok

Trgovina AJATUTAJA priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje otroke varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju.

Prodajalec v otroški spletni trgovini ajatutaja.com:

 • ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov.
 • ne ponuja prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.
 • brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, sprejetih od otrok, tretjim osebam, razen staršem oziroma skrbnikom.

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Povezave do drugih spletnih strani

Spletne strani Trgovine AJATUTAJA lahko vsebujejo povezave do drugih spletnih strani, za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate spletno stran Trgovine AJATUTAJA, si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na nas. Kontaktna oseba: Samanta Dujc, telefon 070/356580 ali na e-mail naslov samanta@ajatutaja.com.

Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom spletne strani ajatutaja.com.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si bo ponudnik prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo kar se da hitro in sporazumno.

Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko kupec s ponudnikom poveže telefonsko 070/356580 ali po elektronski pošti samanta@ajatutaja.com.  V roku 5 delovnih dneh boste prejeli potrdilo, da smo prijeli pritožbo, ter obvestilo kako dolgo bo vaša pritožba obravnavana in vas bomo vseskozi obveščali o poteku postopka.

Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med Prodajalcem in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Kopru. Prodajalec in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču. Za te splošne pogoje poslovanja in za vse spore med Prodajalcem in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

S posebnim predpisom Evropske unije je od 15. 2.2016 na ozemlju celotne EU vzpostavljen nov sistem za reševanje sporov povezanih s spletnimi nakupi, s pomočjo ODR spletne strani.

Podjetje Ajatutaja ima učinkovit sistem obravnavanja pritožb,  skladno z določili Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

V skladu z 32.členom ZIsRPS (obveščanje potrošnikov s strani ponudnikov), ponudnik AJATUTAJA Samanta Dujc s.p. (www.ajatutaja.com) ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži, v skladu s tem zakonom.

V skladu s 4.odstavkom 32.člena ZIsRPS, objavljamo elektronsko povezavo na platformo (https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL)

Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovini, vendar se lahko zaloge izdelkov ali roki dobave spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno ažurirati podatkov, ki so objavljeni v otroški spletni trgovini. V takem primeru bomo uporabnika (kupca) obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali spremembo naročila.

Trgovec od trenutka oddaje pošiljke kurirski službi ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi oz. zavrniti poškodovani paket. Trgovec bo skupaj z dostavno službo poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina ajatutaja.com  je v lasti podjetja AJATUTAJA Samanta Dujc s.p.. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

SPREMEMBE SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA

Ponudnik lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine ajatutaja.com, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način, kamor šteje zlasti obveščanje prek spletne strani www.ajatutaja.com. Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.

Uporabnik, ki se s spremembami in/ali dopolnitvami teh Splošnih pogojev poslovanja ne strinja, mora v roku osmih dni od objave obvestila o spremembi in/ali dopolnitvi Splošnih pogojev poslovanja preklicati svojo registracijo, sicer se po izteku tega roka šteje in nasproten dokaz ni dopusten, da uporabnik spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja sprejema. Preklic registracije se naredi tako, da uporabnik s pisno izjavo Ponudniku sporoči preklic.

Splošni pogoji poslovanja so bili posodobljeni dne 31.01.2023

Želimo Vam prijetno nakupovanje!