🌸 DO 30% NIŽJE CENE V APRILU 🌸

Kdaj je pravi čas za nakup nedrčka za dojenje?

V času nosečnosti, se žensko telo nenehno spreminja. Poveča se trebušček, pa tudi prsi se povečajo. Zato je pomembno, da že v času nosečnosti poskrbite za svoje prsi. Le-te postajajo vse težje, pa tudi vaš obseg se veča … in v kolikor boste opustile nošenje modrca, ker vas stiska, se bodo Vaše prsi po zaključku dojenja, še dodatno povesile. Nekaterim nosečnicam se v času nosečnosti, skorajda ne povečajo. To se bo pa zagotovo zgodilo 2 do 3 dni po porodu, ko pride naval mleka. V takih primerih je potrebno premišljeno izbrati nedrček za dojenje nekje 3 do 4 tedne pred predvidenim rokom poroda. Najbolje je izbrati brezšivne in raztegljive modele – v kolikor ne potrebujete večje košarice (D in več).

Zato smo vam pripravili priročnik, ki vam bo pomagal ugotoviti kdaj in kako izbrati nedrček za dojenje.

Ker se nekaterim nosečnicam prsi povečajo že v prvem trimesečju predlagamo, da se v tem primeru odločijo za brezšivne in raztegljive nedrčke za dojenje, ki se raztezajo do košarice F. Modeli Carriwell modrčkov za dojenje imajo priložen tudi podaljšek, ki ga uporabite proti koncu nosečnosti, ko se bo vaš obseg še dodatno povečal. Celotno ponudbo Carriwell, si lahko ogledate TUKAJ

Modrčki Anita Maternity so namenjeni tudi mamicam z velikimi košaricami, ki potrebujejo večjo oporo pod prsmi. Imajo ojačitve pod prsmi in široke naramnice. Ti modrci niso toliko raztegljivi in se zato ne morete zanesti, da vam bodo prav tako v času nosečnosti, kot za čas dojenja. Vam pa bojo zagotovo prišli prav nekje 4 do 5 mesecev po porodu, ko se dojke postopoma zmanjšujejo. Torej investicija vsekakor ni izgubljena. Vso ponudbo Anita nedrčkov za večje košarice, si lahko ogledate TUKAJ

Kako veš, da imaš na sebi pravo velikost nedrčka?

Obstajajo ključne točke, na katere je treba biti pozorni in nam povedo, če se nedrček pravilno prilega ali ne.

  • Kost košarice ne sme štrleti stran od kože, pa tudi ne sme delati zareze ali pritiskati v dojko.
  • Košarica nedrčka mora biti dovolj globoka, da dojke ne potlači. Če se na vrhu košarice pozna zareza v dojko, pomeni, da je košarica premajhna.
  • Trak modrčka na hrbtni strani mora biti vodoravno. Če ga na sredi zateguje navzgor, pomeni da so naramnice prekratke. Ne sme biti tako zategnjen, da tišči in dela kožne gube. To pomeni, da je velikost oz. obseg modrčka premajhen.
  • Naramnici morata lepo sesti na ramena in se ne smeta zarezati v kožo ali padati iz ramen.
  • Sredinski sprednji del med košaricama ali tako imenovani most se mora skoraj dotikati kože (in nikakor ne štrleti vnaprej).

Kako izbrati pravo velikost modrca?

Velikost nedrčka je sestavljena iz številke in črke (npr. 80 C). Številka pomeni obseg, medtem ko je črka velikost oz. globina košarice.

Kako izmeriti velikost nedrčka?

S pomočjo šiviljskega metra morate izvesti dve meritvi:

  1. Obseg pod prsmi oz. okoli reber: meter na tesno namesti tik pod prsi in zaokroži na polno številko. To je tvoj obseg oz. velikost nedrčka.
  2. Okoli najbolj polnega dela prsi: meter povleci tik nad linijo prsnih bradavic. Ta številka bo pomagala določiti tvojo velikost košarice in zaokroži na polno številko.

Ko imate obe številki, je čas za malo matematike. Razlika med številkama (obseg nedrčka odšteješ od obsega prsi) je velikost oz. črka košarice.

Imate težavo pri izbiri ustreznega nedrčka za dojenje?

Brez skrbi. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami, vam bomo z veseljem pomagali pri izbiri. Vabljeni v našo fizično trgovinico Ajatutaja v Kopru, kjer boste lahko modrčke pred nakupom tudi pomerile.

Lahko nas tudi pokličete po telefonu 05/6281820 ali pa pišete na mail info@ajatutaja.com.