Pri izbiri nedrčka je zelo pomembno, da izberete pravilno številko, saj se mora lepo prilegati dojki in ne sme tiščati ne vezati. Nuditi mora pravilno oporo prsim in biti dovolj raztegljiv. Košarica ne ne sme biti preveč ohlapna oziroma prevelika, saj v tem primeru, nedrček ne bo nudil pravšnje opore prsim.  Košarice naj bodo raztegljive, da se prilagajajo dojkam (pred in po dojenju) vendar ne preveč, da nedrček še vedno služi svojemu namenu-opori.

Nedrček za dojenje si lahko nosečnica brez težav izbere 2 do 3 tedne pred porodom. Najboljša izbira za prve dni po porodu so brezšivni raztegljivi nedrci. Za večje prsi pa je zagotovo pomembno izbrati nedrčke, ki nudijo dobro oporo in imajo tudi širše naramnice.

Če imate težave z izbiro velikosti nedrčka (obsega) in košarice (globine), vam bo v pomoč 

 TABELA VELIKOSTI MODRCAGirl in a jacket

TABELA VELIKOSTI

Pravo velikost modrca lahko določmo z izmero prsnega in podprsnega obsega. Izmerjene vrednosti pošičete v zgornji tabeli in tako dobite pravo velikost zase.  Pri merjenju je najbolje uporabiti šiviljski meter, ki ga ne smemo preveč zatiskati.

Merjenje prsnega obsega (1)
Meter oz. vrvico plosko položi čez hrbet, tam kjer se modrček zapenja. Povleci ga pod pazduhami na sprednjo stran, tako da teče preko prsnih bradavic pa vse do vdolbine med dojkama.

Merjenje podprsnega obsega (2)
Podobno kot pri merjenju prsnega obsega položi meter čez hrbet tam kjer se modrček zapenja in ga stakni spredaj, vendar tokrat tik pod dojkami.

Zdaj, ko veste katero velikost izbrati, izberite in si privoščite Vam najljubši nedrček. Brez strahu! V kolikor Vam po prejetju ne bo ustrezal (iz kakršnihkoli razlogov), nam ga lahko vrnete in zamenjate z drugim ali pa zahtevate kupnino brez poštnih stroškov.

V kolikor se želite prepričati ali Vam bo model na sliki resnično pristajal, Vas vabimo, da obiščete našo maloprodajno trgovino Ajatutaja Koper. Pomerjanje različnih modelov pred nakupom je nekaj običajnega in pri tem si vzamite čas, naša izkušena in prijazna prodajalka, Vam bo zagotovo znala pomagati pri izbiri.