BeSafe iZi Go Serial Number ZG0247548 do ZG(0)270529

 • Vpoklic se nanaša samo na BeSafe iZi Go X1 avtosedeže s serijsko številko od ZG0247548 do ZG(0)270529
 • Avtosedeži z navedeno serijsko številko se bodo takoj servisirali pri BeSafe prodajnih partnerjih ali distributerjih s pričetkom od 16.3.2020.
 • Potencialne težave se lahko pojavijo, ko se avtosedež uporablja z BeSafe iZi Go X1 ISOfix bazo. Avtosedež je varen za uporabo z avtomobilskim varnostnim pasom.
 • To se NE nanaša na BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size, BeSafe iZi Go Modular i-Size avtosedeže, iZi Modular i-Size bazo ali katere druge BeSafe izdelke.

KAJ STORITI?

 • Preverite ali je vaš avtosedež BeSafe iZi Go X1.
 • Če je, potem preverite serijsko številko.
 • Če je serijska številka med ZG0247548 iN ZG (0) 270529, se takoj obrnite na najbližjega prodajalca BeSafe, da bi lahko servisirali avtosedež. Servis ne traja več kot 10 minut.
 • V vmesnem času vas prosimo, da uporabljate avtosedež s pomočjo avtomobilskih varnostnih pasov. Poglejte kako!
 • Če ste kupili nov avtosedež po 9.marcu 2020. 1. Preverite, če ima nalepko “CHECK 2020” zraven serijske številke. V tem primeru je avtosedež servisiran in popolnoma varen za uporabo.

BeSafe izdaja vpoklic na servis na osnovi potencialnega varnostnega problema s komponento v avtosedežu BeSafe iZi Go X1. Ta modificirana komponenta se nahaja samo na avtosedežu BeSafe iZi Go X1 s serijsko številko od  ZG0247548 do ZG(0)270529.

Potencialne težave se lahko pojavijo, ko se avtosedež uporablja z BeSafe iZi Go X1 ISOfix bazo. Avtosedež je varen za uporabo z avtomobilskim varnostnim pasom.

To se NE nanaša na BeSafe iZi Go Modular (X1), BeSafe iZi Modular i-Size bazo ali katere druge BeSafe izdelke.

Avtosedeže na katere se nanaša ta vpoklic je treba takoj popraviti. Ponujamo vam to storitev, komplet za popravilo bo kmalu na voljo.
Za več informacij in dogovor za storitev, se obrnite na nas ali na info@besafeavtosedezi.si ali na +385 (0)1 48 22 132.

BeSafe je jasno ugotovil razlog težav in razvil rešitev za servis, ki popolnoma odstranjuje varnostne rizike. BeSafe je podrobno testiral servisno rešitev, da bi res bili prepričani, da je avtosedež 100% varen za uporabo.

KJE SERVISIRATI?

Servis je seveda brezplačen in ne traja več kot 10 minut, tako da boste lahko avtosedež najverjetneje takoj odnesli s seboj. Za podrobnosti vas prosimo, da se obrnete na prodajno mesto ali direktno na distributerja.

KAJ JE PROBLEM?

Izdali smo vpoklic na servis na osnovi potencialnega varnostnega problema s komponento v avtosedežu BeSafe iZi Go X1. Pri naših rutinskih testiranjih smo ugotovili, da učinkovitost avtosedeža ni v skladu z našimi standardi. To se je pojavilo samo v najekstremnejši situaciji pri nekaj testih, ki jih redno izvajamo. Nismo prejeli nobenih poročil o incidentih ali nesrečah, ki bi bile povezane s to potencialno pomanjkljivostjo.

Do te pomanjkljivosti prihaja zaradi male spremembe tolerance v modificirani komponenti, ki se uporablja pri nameščanju avtosedeža na ISOfix bazo. Ta komponenta je modificirana konec 2017 in redni testi po modifikaciji niso pokazali nobenih težav. To je pokazal šele najnovejši test opravljen februarja 2020. Zato bi brez težav lahko testirali samo avtosedeže, ki so izdelani po predhodnem testu. No ker želimo neprestano ohranjati naše lastne visoke standarde varnosti in kvalitete izdelkov, smo se odločili, da gremo še dlje od obveznih zahtev in naredimo servis vseh avtosedežev, ki vsebujejo modificirano komponento.

Ker smo jasno ugotovili razlog težav, smo razvili rešitev za servis, ki popolnoma odstranjuje varnostne rizike. Podrobno smo testirali servisno rešitev, da bi res bili prepričani, da je avtosedež 100% varen za uporabo.

NA KATERE IZDELKE SE NAVEZUJE TA VPOKLIC?

Prizadeti -> trenutni vpoklic na servis

 • BeSafe iZi Go X1 s serijsko številko od ZG0247548 do ZG (0) 270529
 • Če ste avtosedež BeSafe iZi Go X1 kupili po 9.marcu 2020 preverite, če ima ob nalepki serijske številke še nalepkoCHECK 2020“. Če jo ima, je ta avtosedež servisiran in popolnoma varen za uporabo.

NISO prizadeti -> varen za uporabo

 • BeSafe iZi Go X1 ISOfix base
 • iZi Modular i-Size base
 • BeSafe iZi Go Modular & BeSafe iZi Go Modular X1
 • BeSafe iZi Go X1 s serijsko številko pod ZG0247548 in nad ZG (0) 270529
 • Starejše verzije, npr. BeSafe iZi Go (bez X1) ali BeSafe iZi Go +
 • BeSafe iZi Sleep
 • Katerikoli drug BeSafe avtosedež ali varnostni sedež z visokim naslonjalom.

KAJ JE Z BAZO?

Potencialni varnostni rizik se pojavlja samo pri uporabi BeSafe iZi Go X1 v kombinaciji z ISOfix bazom. No sama baza nima nobenih varnostnih težav ali rizikov.

Popolnoma varna je uporaba BeSafe iZi Go X1 pri nameščanju z avtomobilskim varnostnim pasom. Poglejte kako >>

Tudi če svoj avtosedež BeSafe iZi Go X1 ne uporabljate z ISOfix bazo, vas prosimo, da pripeljete avtosedež na servis. Za vsak slučaj, če jo kasneje želite komu prodati ali podariti, ki bi jo lahko uporabljal z ISOfix bazo.

KAKO POISKATI SERIJSKO ŠTEVILKO?

Obrnite avtosedež BeSafe iZi Go X1 na glavo. Na spodnji strani boste našli belo nalepko kjer piše “Serial no / ID” in nato številko z dvema črkama in 6 ali 7 znakov. Če ima vaša serijska številka 6 znakov enostavno dodajte 0 pred številko, da bo ustrezala formatu 7 znakov.

Če je vaša serijska številka nižja od ZG0247548 ali višja od ZG (0) 270529, vaš izdelek ne spada v ta vpoklic in je popolnoma varen za uporabo.

Če je vaša serijska številka med ZG0247548 in ZG (0) 270529 in NIMA nalepke “CHECK 2020”, vaš avtosedež spada v ta vpoklic in je potreben servis

Če vaša serijska števila spada med ZG0247548 in ZG (0) 270529, ter IMA nalepko “CHECK 2020”, je avtosedež že servisiran in popolnoma varen za uporabo.

IMATE VPRAŠANJE?

Za ostala vprašanja nas kontaktirajte na info@besafeavtosedezi.si ali na telefonsko številko +385 (0)1 4822132.

Dodaj odgovor