POGOJI POSLOVANJA PRI KOMISIJSKI PRODAJI

POGOJI POSLOVANJA PRI KOMISIJSKI PRODAJI RABLJENE OTROŠKE OPREME

1)Rabljena otroška oprema se sprejema v komisijsko prodajo po predhodnem dogovoru. 

V komisijsko prodajo sprejemamo otroške vozičke, avtosedeže, ležanike, gugalnike, stajice, kenguruje, nosilke, stolčke za hranjenje in manjša igrala za dojenčke.Za lažjo uskladitev ponudbe in povpraševanja, sprejemamo rabljeno otroško opremo izključno po predhodnemu dogovoru na sedežu podjetja AJATUTAJA – TPC Markovec, Beblerjeva ulica 7 v Kopru. Zato stranke naprošamo, da nam preko e-maila info@ajatutaja.com posredujejo opis in slike opreme, ki bi jo želeli prodati. V najkrajšem možnem času, Vam bomo odgovorili.

2)Ob sprejemu opreme se izdela komisijsko pogodbo.

Komisijska pogodba se sklene za obdobje enega leta, kjer se navede neto odkupni znesek za posamezni kos opreme. Odkupni znesek se določi ob prevzemu v soglasju s prodajalcem. Tovrstnih cenitev po telefonu ali na osnovi fotografij ne dajemo.

3)Sprejemamo le čisto in nepoškodovano otroško opremo, ki ni starejša od 4 let.

Oprema mora biti čista in nepoškodovana. Za otroške avtosedeže je poleg navedenega tudi potrebno, da imajo veljavno oznako ECE44/04. V nasprotnem primeru si pridržujemo pravico zavrnitve prevzema blaga.

4)Po zaključenem poslu prodaje, komitentu nakažemo dogovorjeni znesek na TRR.

Dogovorjeni znesek nakažemo stranki na TRR po izvršenem poslu prodaje in v roku, ki je naveden v komisijski pogodbi.

5)Komisijska prodaja se izvaja po načelu ˝videno – kupljeno ˝.

Kupec si lahko opremo temeljito ogleda v naši poslovalnici v Kopru vsak dan med 9.00 in 17.00 uro in ob sobotah od 9.00 do 12.00. Slike, ki so objavljene na spletni strani, so zgolj informativnega značaja in lahko odstopajo od dejanskega videza. Kupljene rabljene otroške opreme ni možno vrniti ali zamenjati. Zato rabljene otroške opreme ne pošiljamo po pošti, razen v primeru, da kupec opravi plačilo po predračunu in se izrecno strinja, s pogoji komisijske prodaje.

6)Posebna ureditev pri obračunavanju DDV za rabljeno blago.

Pri prodaji rabljenega blaga je DDV obračunan v skladu s 3. in 4. členom ZDDV in 103. in 104. ZDDV, vendar na osnovi 110. člena ni izkazan.

Za dodatne informacije smo vam na voljo po telefonu 05/628 18 20.