Za vse, ki ste v veselem pričakovanju (ali pa še boste), smo izbrskali nekaj knjižnega gradiva, ki je poučno in zabavno, da vam bo krajšalo čas vse do poroda :).

  1. Modrost rojevanja (avtorica: Ina May Gaskin, prevod: Zalka Drglin).

V knjigi so zbrane porodne zgodbe in bogate izkušnje ameriške babice, ki jih je pridobila pri vodenju naravnih porodov v ameriški skupnosti. Avtorica prav tako sistematično opiše in razloži trike za pospeševanje poroda ter lažje premagovanje porodnih bolečin. To je zagotovo knjiga, ki pomaga pri pripravi na porod, saj sam porodni proces podrobno predstavi, tako da lahko dobite približen občutek, kaj vas čaka na tem čarobnem popotovanju.

  1. Nosečkin dnevnik (avtorica: Nina Držaj)

Ste pravkar zagledali magični plusek in bi radi ta trenutek ohranili za zmeraj?

V Nosečkin dnevnik boste lahko zapisali vse čarobne občutke, mejnike nosečnosti, v žepke na platnicah pa varno shranili vse slikice iz ultrazvoka, rastočega trebuščka, ipd. V samem dnevniku je tudi nekaj seznamov, ki vam bodo pomagali pri pripravah na dojenčka. Je čudovito darilo za vašo nosečo prijateljico, sestro, ženo ali drugo drago osebo, saj je plod slovenske izkušene mamice treh otrok, ki je želela nosečnicam ponuditi nekaj čudovitega, kar bodo lahko tudi kasneje v življenju kadar koli vzele v roke in se predale spominom na blaženo stanje.

Nosečkin dnevnik nam je bil tako všeč, da smo ga uvrstili med naš jagodni izbor. Naročite ga lahko TUKAJ.

  1. Mamamorfoza ali Sarina popolna preobrazba (avtorica: Živa Šorn) s komentarji ginekologa.

Knjiga je prijetno in poučno branje dogodivščin noseče Sare, ki se bliža koncu nosečnosti in se kot vsaka bodoča mamica sooča s številnimi spremembami v svojem življenju. Sarino zgodbo, ki bo zagotovo prava popestritev vsaki nosečnici ali mamici, dopolnjujejo tudi strokovni komentarji znanega ginekologa, ki dajejo tisto piko na i, da je postala ta knjiga tudi obvezno gradivo.

  1. Zapiski iz trebuščka (avtorica: Risa Green, prevod: Maja Ropret)

Zapiski iz trebuščka so hudomušna pripoved Lare Stone, ki se s težkim srcem po vztrajnem prepričevanjem partnerja odloči za dojenčka, čeprav tudi sama dela v šolstvu in ji izkušenj z otroki ne manjka. Grozno se boji vseh nosečniških sprememb, prav tako pa se ji vedno bolj zapleta položaj v službi. Kako bo Lara premagala svoj strah in rešila situacijo v službi, pa si preberite v knjigi. 🙂

Dodaj odgovor