i-Size predpis zahteva, da otroški avtosedeži omogočajo vožnjo v nasprotni smeri vožnje do vsaj 15 meseca starosti. Otroški avtosedeži i-Size so homologirani z vsemi i-Size avtomobilskimi sedeži in s skoraj vsakim vozilom, opremljenim s sistemom Isofix.

Od julija 2013 so proizvajalci avtomobilov začeli označevati sedeže avtomobila z logotipom i-Size. Sedeži avtomobilov morajo biti  opremljeni z ISOfix sidrišči, tako da se vsi otroški avtosedeži odobreni po pravilniku i-Size lahko namestijo na sedeže z logotipom i-Size. Tlo pod sedežem v avtomobilu mora biti dovolj močno in stabilno da izdrži silo podporne noge,tudi tam, kjer je predelek za shranjevanje pod njim. 

Obstoječi avtosedeži skupine 0+ niso dovolj veliki, da se večji otroci vozijo v nasprotni smeri do svojih 15 mesecev. Proizvajalci avtosedežev zato morajo zdaj ponujati večje avtosedeže v skupini 0+, ali zamenjati sedanje avtosedeže v tej skupini s sedeži,ki se prilagajajo in omogočajo vožnjo v nasprotni smeri čim dlje je mogoče.

Prikazovanje 1–24 od 65 rezultatov